Elkészítése
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót kikeverjük a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával.
A muffin tepsi mélyedéseibe muffinpapírokat helyezünk, és elosztjuk bennük 12 részre a kakaós tésztát.
Kávéskanál segítségével a túrós masszát a kakaós tésztára kanalazzuk. Nem baj, ha soknak tűnik, mert sütés közben a túrós rész lesüllyed.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Jó étvágyat kívánunk!

