Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 kk sütőpor
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 dkg búzadara
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük.
A csokoládét kockákra törjük és hőálló tálba téve a vajjal gőz fölött felolvasztjuk.
A cukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kihűlt olvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A muffin sütőbe papírkosarakat teszünk, majd mindet félig töltjük a csokoládés masszával.
A közepükbe 1 ek túrós masszát teszünk és befedjük a maradék csokis masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.


