Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
- 18 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A túrós részhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 citrom héja
Elkészítése:
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
Egy közepes méretű tepsibe (nekem 31*23 cm volt) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá foltokban a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven elfér benne.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.