Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kakaós tésztához: 20 dkg liszt 5 dkg darált mogyoró 15 dkg cukor 4 tojás 1,5 dl tej 1 dl olaj 3 ek holland kakaópor 1 csomag sütőpor Túrós részhez: 50 dkg (darabos) túró 20 dkg cukor 1 tojás 2 púpos ek tejföl 5 dkg búzadara A tetejére: 30 dkg magozott megy és cseresznye vagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Kakaós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Túrós részhez:

  • 50 dkg (darabos) túró
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 púpos ek tejföl
  • 5 dkg búzadara

A tetejére:

  • 30 dkg magozott megy és cseresznye vagy más gyümölcs


Sztori:

HahoPihénél bóklászva találtam a Boci szelet receptjét. Nem éppen bánatomra, de képtelen vagyok betartani pontosan egy receptet, így ez az én módosított változatom.

Elkészítése:

Legelőször a túrót összekevertem a hozzávalókkal és félretettem. Az eredeti receptben nem szerepel tejföl, és ha krémtúrót használok nem tettem volna bele, de ez a rendes darabos túró megkívánta.

A tésztához a tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől és a fehérjét kemény habbá verem gépi habverővel, pár percre félreteszem míg összekeverem a többit. A kakaós tésztához először a tojássárgákat összekevertem a cukorral, majd az olaj és a tej után a száraz anyagokat is hozzákevertem. Amikor ez kész, óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjét.

Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszek és alulra a kakaós tésztát öntöm, majd kanállal foltokban beleteszem a túrós krémet, és tényleg olyan mint egy magyar tarka boci háta! A végén a gyümölcsöket is beleszórom, hogy mindenhová jusson egy kevés.

[box style=”info”]Én először mindig a tojásfehérjét verem kemény habbá, mert akkor nem kell mosogatnom a másik rész kikeverése előtt, de utána gyorsan készítem is a sárgájához hozzákeverendőket, hogy ne essen össze a hab egy hosszas várakozásban.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is