Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a zsírt, a tojássárgákat, a sütőport és a cukrot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta nyújtható, de ne ragadós legyen. A tésztát elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mákot vagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, a zsírt, a tojássárgákat, a sütőport és a cukrot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta nyújtható, de ne ragadós legyen. A tésztát elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban.

A nagyobbik részt kinyújtjuk, és egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mákot vagy a diót. A keveréket rákenjük a lekváros tésztára.

A félretett tésztát ráreszeljük a töltelék tetejére.

180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Melegen porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is