Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodros Kata recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg dió (vagy mák )
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje (habbá verve )
  • lekvár

Elkészítése

A lisztet, a zsírt, a tojássárgákat, a sütőport és a cukrot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta nyújtható, de ne ragadós legyen. A tésztát elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban.

A nagyobbik részt kinyújtjuk, és egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd megkenjük lekvárral.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mákot vagy a diót. A keveréket rákenjük a lekváros tésztára.

A félretett tésztát ráreszeljük a töltelék tetejére.

180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Melegen porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bodros-kata/