Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Sütemény receptek

Bodzás-szilvalekváros pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt 0,5 cs sütőpor 1 tk vanília aroma 3 ek pitypangméz + egy pici édesítőszer 3 tojás 2 dl tejszín 1 mk őrölt fahéj 3 nagyobb bodzavirág szilvalekvár Tálaláshoz: 1 nagy tejföl édesítőszer 2 csomag vaníliás cukor őrölt fahéj Elkészítése: Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 ek pitypangméz + egy pici édesítőszer
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 nagyobb bodzavirág
  • szilvalekvár

Tálaláshoz:

  • 1 nagy tejföl
  • édesítőszer
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj


Elkészítése:

Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot.

Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)

Egy 24 x 24 cm-es sütőformát (v. tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. Tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk. (Szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt, v. vegyes gyümölcslekvárt….)

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverés, 150 fokon 25 percig sütöttem.)

Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük az ízesített tejfölt.

A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.

Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is