Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Villám sütik

Bodzavirág palacsintatésztában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 db bodzavirág liszt 2 tojás 1,5 dl tejszín 0,5 citrom reszelt héja csipet só 1 tk porcukor 1 csomag vaníliás cukor olaj a sütéshez Elkészítése: A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le. Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KGizi
Beküldte: 2015.05.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (Sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.)

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is