Elkészítése
Előkészítés:
Első lépésben készítsük elő a tepsit (25×39 cm), amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Tészta:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot és a tojásokat. Reszeljük hozzá a citrom héját, majd adjuk hozzá a citrom levét, és egy habverővel dolgozzuk össze alaposan.
Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze. A masszát öntsük bele a tepsibe, és süssük 35 percig közepesen meleg sütőben, amíg szép aranysárga lesz.
Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, majd borítsuk ki a tepsiből egy tálcára.
Citromos szirup:
A vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját és egy kevés levet, majd fokozatosan melegítsük össze. Forraljuk kb. 4-5 percig, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült szirupot kanalazzuk rá a meleg tésztára.
Vaníliás puding:
A vaníliás pudingport a tejjel és cukorral keverjük simára, majd főzzük fel. Öntsük rá a sütemény tetejére, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük 1 órára a hűtőbe, majd szeleteljük kockákra.
Megjegyzés:
A sütemény kétharmad részére tettem vaníliás pudingot, a megmaradt részt üresen hagytam. Ezt tejszínhabbal és kókuszos csokival díszítettem.
Jó étvágyat!
