Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 bögre cukor (a bögre 2 dl-es)
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 3 bögre finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 kg cseresznye
Tetejére:
- 4 ek vaj (olvasztott)
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként kisebb adagokban.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. Magozott cseresznyével a tetejét megszórjuk. Kb 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a tetejét cukorral.

