Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bögrés gyümölcslepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 0,75 bögre barna cukor
  • 12 dkg margarin
  • 0,75 bögre vegyes kandírozott gyümölcs
  • 4 szem dió (durvára vágva)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt

Elkészítése

A tojásokat a barna cukorral és a margarinnal habosra, fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöket, a durvára vágott diót, a citrom reszelt héját, a rumot, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egységes tésztát kapunk.

A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény átsült-e.

Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bogres-gyumolcslepeny/