Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre finom szemű cukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Végtelenül egyszerű dolgunk lesz. Keverjük össze a hozzávalókat, a sorrend szinte mindegy is, annyira kell csak odafigyelni, hogy kezdésként a cukrot keverjük simára a tojással. Ha ezzel megvagyunk, akkor szép apránként a többi hozzávalót is keverjük hozzá.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyengesdük el benne a masszát, a sütőt pedig melegítsük elő 200 fokra. Ha felmelegedett, tegyük be a tésztát, majd kb. 15 perc múlva nézzünk rá. Ha már szépen megpirult, el is készült, ha még nem, akkor hagyjuk még öt percet, azalatt szinte biztosan készre sül.
[box style=”info”]Hosszában félbevágva megtölthetjük a kedvenc lekvárunkkal, vagy ha még szebbé szeretnénk varázsolni, akkor a tetejére olvaszthatunk csokit![/box]

