Elkészítése
A tojásokat, a margarint, a cukrot, a tejet, a darált mákot, a lisztet és a vaníliás pudingport egy tálban mixerrel alaposan összekeverjük. Egy közepes tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. A sütemény frissen és még három nap múlva is puha marad.
Vaníliasodó elkészítése
A tejet felforraljuk, közben a pudingport kevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a forró tejhez, majd a cukorral együtt folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kész sodót melegen vagy hidegen kínálhatjuk a torta mellé.
Tipp
A tortát a mák helyett dióval vagy mandulával is elkészíthetjük. Ha ünnepibb változatot szeretnénk, tálalás előtt szórhatunk rá porcukrot, vagy friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
