Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bögrés máktorta vaníliasodóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 bögre cukor (2,5-3dl)
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák (vagy dió, mandula stb.)
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

A sodóhoz

  • 5 dl tej
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukor

Elkészítése

A tojásokat, a margarint, a cukrot, a tejet, a darált mákot, a lisztet és a vaníliás pudingport egy tálban mixerrel alaposan összekeverjük. Egy közepes tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. A sütemény frissen és még három nap múlva is puha marad.

Vaníliasodó elkészítése

A tejet felforraljuk, közben a pudingport kevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a forró tejhez, majd a cukorral együtt folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kész sodót melegen vagy hidegen kínálhatjuk a torta mellé.

Tipp

A tortát a mák helyett dióval vagy mandulával is elkészíthetjük. Ha ünnepibb változatot szeretnénk, tálalás előtt szórhatunk rá porcukrot, vagy friss gyümölcsökkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bogres-maktorta-vaniliasodoval/