Elkészítése
Hozzávalók:
Bögre=2,5 dl
- 2,5 bögre liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- ¾ bögre cukor
- ¾ bögre olaj
- 4 dl tejföl
- 50 dkg sárgabarack
- 1-2 ek cukor a tetejére
Elkészítése:
Egy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olajat.
Végül csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Elég sűrű masszát kapunk, amit az előkészített tepsibe simítunk. A megtisztított sárgabarackot apróra daraboljuk és a hajas felével lefelé sűrűn a tésztára rakjuk.
Megszórjuk kevéske cukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
[box style=”info”]Egyszerű, a sütéssel együtt 1 óra alatt megvan.[/box]

