Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 bögre cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 3 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk vanília aroma
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 40 dkg meggy
Elkészítése:
A tojást a margarinnal, és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az aromát.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és megszórjuk magozott meggyel.
A túrót a cukorral, a tojással és az aromával összekeverjük. A masszát rásimítjuk a meggyes rétegre, majd 180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük.
Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
[box style=”info”]A bögre, amit használtam 2 dl-es volt.)[/box]


