Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bogyó és Babóca keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg csoki lencs
  • 5 dkg aszalt gyümölcsös müzlikeverék
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 20 dkg vaj

Elkészítése

Ez a házi müzlis keksz igazi praktikus nasi, amelyet könnyen magunkkal vihetünk kirándulásra, játszótérre vagy akár uzsonnásdobozba. Gyorsan elkészül, laktató és finom, a csokidarabokkal pedig a gyerekek és felnőttek kedvence lesz.

Elkészítés lépései

  1. A liszteket összekeverjük a porcukorral és a müzlikeverékkel.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát.
  3. A csokoládét felkockázzuk, és beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát 15-20 percig pihentetjük (ha nagyon sietünk, ezt elhagyhatjuk).
  5. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  6. A tésztát lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  7. Kerek szaggatóval vagy kedvenc formánkkal kiszúrjuk a kekszeket.
  8. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ez a keksz alaprecept könnyen variálható: a müzlit lecserélhetjük aszalt gyümölcsre, magvakra, dióra vagy akár kókuszreszelékre is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bogyo-es-baboca-keksz/