Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolero sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag  Bolero italpor
  • 1 csomag tortazselé (színtelen)

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először a 4 tojást elkeverjük 25 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Addig dolgozzuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék sima nem lesz. Ezután hozzáadjuk a 25 dkg réteslisztet és 1 csomag sütőport, miközben folyamatosan adagolunk hozzá 1 pohár vizet. A masszát simára keverjük.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára nem sül. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

Amíg a tészta hűl, a tejfölt összekeverjük 1 csomag vaníliás cukorral. Amikor a tészta kihűlt, egyenletesen rákenjük a tejfölös keveréket.

Tortazselé elkészítése:

Egy tálban összekeverünk 1 csomag tortazselét és Bolero italport (ízlés szerinti mennyiségben). Vizet adunk hozzá, és addig melegítjük, amíg a keverék fel nem forrósodik. A forró zselét óvatosan a tejfölös rétegre öntjük, majd egy kenőtoll segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

Miután a zselé megszilárdult, a sütemény készen áll a szeletelésre és tálalásra.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bolero-sutemeny/