Elkészítése
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét őket. Ezután hozzákeverjük az olajat, a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát 180 fokon, egy 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük aranysárgára.
Amíg a tészta sül, a tejfölt kikeverjük a vaníliás cukrokkal. Amikor a tészta megsült, még forrón rákenjük a tejfölös krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a sütink jól lehűljön és a tejfölös krém megszilárduljon rajta.
Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék vizet és a cukrot, és felfőzzük. Amikor a puding eléri a kívánt állagot, hozzákeverjük az italport (például narancsos Bolerót), majd kézmelegre hűtjük.
A kihűlt pudingot a hűtőben lévő tésztára öntjük, és visszatesszük a hűtőbe, ahol további körülbelül 1 órát pihentetjük, amíg a puding is megszilárdul, így szépen szeletelhető lesz.
Ez a sütemény finom, olcsó, és gyorsan elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok!
