Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boleró szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 6 dl víz
  • 2 csg vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db boleró italpor
  • 450 g tejföl (20 %-os)
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, nem választjuk szét őket. Ezután hozzákeverjük az olajat, a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát 180 fokon, egy 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük aranysárgára.

Amíg a tészta sül, a tejfölt kikeverjük a vaníliás cukrokkal. Amikor a tészta megsült, még forrón rákenjük a tejfölös krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a sütink jól lehűljön és a tejfölös krém megszilárduljon rajta.

Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék vizet és a cukrot, és felfőzzük. Amikor a puding eléri a kívánt állagot, hozzákeverjük az italport (például narancsos Bolerót), majd kézmelegre hűtjük.

A kihűlt pudingot a hűtőben lévő tésztára öntjük, és visszatesszük a hűtőbe, ahol további körülbelül 1 órát pihentetjük, amíg a puding is megszilárdul, így szépen szeletelhető lesz.

Ez a sütemény finom, olcsó, és gyorsan elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bolero-szelet-2/