Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütik üdítőből

Boleró szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Boleró szelet egy könnyed és üde sütemény, amely a puha piskótát, a cukros tejfölös réteget és a gyümölcsös pudingos krémet ötvözi. Frissítő íze miatt nyári desszertnek is kiváló, de bármikor elkészíthető, hiszen egyszerű hozzávalókból áll.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Domjan Maria
Beküldte: 2013.10.01.

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

A megsült tésztára még melegen rákenjük a cukorral elkevert tejfölt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A pudingport a vízzel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd kis lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a két csomag italport, és langyosra hűtjük. Az így kapott krémet a kihűlt tejfölös rétegre simítjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. Ezután szépen szeletelhető.

Tipp

A süti bármilyen ízű italporral elkészíthető, így mindig más ízvilágot kaphat. Ha még különlegesebb desszertet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Domjan Maria
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is