Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boleró szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krém hozzávalói

  • 0,5 liter tejföl
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 2 csomag mandarinos italpor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl víz
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

A megsült tésztára még melegen rákenjük a cukorral elkevert tejfölt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A pudingport a vízzel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd kis lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a két csomag italport, és langyosra hűtjük. Az így kapott krémet a kihűlt tejfölös rétegre simítjuk.

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. Ezután szépen szeletelhető.

Tipp

A süti bármilyen ízű italporral elkészíthető, így mindig más ízvilágot kaphat. Ha még különlegesebb desszertet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bolero-szelet-3/