Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolero szelet újragondolva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 45 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj

Krém:

  • 330 g tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • gyümölcs (nálam banán, meggy)
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl víz
  • 1 csomag italpor (bolero, nálam málna ízű)
  • 20 dkg cukor

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat és az egészet jól elkeverjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakóport, majd a tojásos masszába forgatjuk és csomómentesre keverjük.

A tepsibe (20*32 cm) sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejfölben keverjük el a vaníliás cukrokat és kenjük rá a még meleg tésztára.

A mázhoz keverjük el a vízben a pudingporokat és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha félig kihűlt keverjük bele az italport.

A tejfölös krémet tegyük ki ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd öntsük rá a langyosra hűlt mázat. Az elkészült sütit tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bolero-szelet-ujragondolva/