Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas Kata recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej

Töltelékhez

  • 4 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítése

A margarint egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tészta kétharmadát kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Akár lekvárt is tehetünk rá, majd rákenjük az előkészített tölteléket. A megmaradt egyharmad tésztát addig hűtőbe tesszük.

A töltelékhez először a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és végül beleforgatjuk a diót.

A hűtőből kivett tésztát nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/borzas-kata-2/