Elkészítése
A lisztet (én teljes kiőrlésű lisztet használtam) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, kakaóval, majd jól összedolgozzuk.
Ezt követően hozzáadjuk a vajat és a tojást is. Amennyiben a tészta állaga megkívánja tejfölt teszünk hozzá. Jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Két részre osztjuk a tésztát és zacskóba tesszük, majd a fagyasztóban dermedni hagyjuk (körülbelül 30 percig).
A töltelékhez a túrót a cukrokkal és a tojások sárgájával összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral kibélelünk. A tészta felét a reszelő nagy lyukán belereszeljük, majd a reszeléket eligazítjuk. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére reszeljük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Ha kihűlt, lehetőleg hagyjuk állni, hogy visszapuhuljon a tészta és csak utána szeleteljük.

