Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas Róbert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl (szükség esetén)

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor (de ez ízlés kérdése)
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Elkészítése

A lisztet (én teljes kiőrlésű lisztet használtam) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, kakaóval, majd jól összedolgozzuk.

Ezt követően hozzáadjuk a vajat és a tojást is. Amennyiben a tészta állaga megkívánja tejfölt teszünk hozzá. Jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk.

Két részre osztjuk a tésztát és zacskóba tesszük, majd a fagyasztóban dermedni hagyjuk (körülbelül 30 percig).

A töltelékhez a túrót a cukrokkal és a tojások sárgájával összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Egy tepsit (az enyém 40*40 cm-es) sütőpapírral kibélelünk. A tészta felét a reszelő nagy lyukán belereszeljük, majd a reszeléket eligazítjuk. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére reszeljük.

200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni.

Ha kihűlt, lehetőleg hagyjuk állni, hogy visszapuhuljon a tészta és csak utána szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/borzas-robert/