Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bosnyák szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • szilvalekvár

A tetejére

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.

Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. A tetejét bőségesen megkenjük szilvalekvárral.

A tetejére való morzsához összekeverjük a lisztet, a margarint, a cukrot és a darált diót. Az összetevőkből morzsás állagú tésztát gyúrunk. A morzsából kis golyókat formázunk, és egyenletesen eloszlatjuk a szilvalekvárral megkent tésztán.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínűvé válik. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/bosnyak-szelet/