Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Boszorkány máglya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet langyosra melegítjük, és ízlés szerint elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a porcukrot. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben, majd egy jénai tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük. A gesztenyemasszát lereszeljük, és egyenletes rétegben rászórjuk a babapiskótákra. Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Az olvasztott csokit két részre osztjuk. Az egyik […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.26.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, és ízlés szerint elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a porcukrot. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben, majd egy jénai tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük.

A gesztenyemasszát lereszeljük, és egyenletes rétegben rászórjuk a babapiskótákra.

Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Az olvasztott csokit két részre osztjuk. Az egyik feléhez kevés tejet adunk, hogy hígabb állagú, öntetszerű csokoládéöntetet kapjunk. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.

A cukrozott tejszínhabot a csokoládéöntetre kenjük, és a tetejét szépen elsimítjuk. A maradék olvasztott csokoládéval a tejszínhab tetejét díszítjük, ízlés szerint csorgatva vagy mintázva.

A desszertet tálalás előtt hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is