Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkány máglya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 db babapiskóta
  • 3 dl tej
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • habtejszín (cukrozott )
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, és ízlés szerint elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a porcukrot. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben, majd egy jénai tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük.

A gesztenyemasszát lereszeljük, és egyenletes rétegben rászórjuk a babapiskótákra.

Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Az olvasztott csokit két részre osztjuk. Az egyik feléhez kevés tejet adunk, hogy hígabb állagú, öntetszerű csokoládéöntetet kapjunk. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.

A cukrozott tejszínhabot a csokoládéöntetre kenjük, és a tetejét szépen elsimítjuk. A maradék olvasztott csokoládéval a tejszínhab tetejét díszítjük, ízlés szerint csorgatva vagy mintázva.

A desszertet tálalás előtt hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/boszorkany-maglya-2/