A tejet langyosra melegítjük, és ízlés szerint elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a porcukrot. A babapiskótákat gyorsan megmártjuk a cukros tejben, majd egy jénai tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük.
A gesztenyemasszát lereszeljük, és egyenletes rétegben rászórjuk a babapiskótákra.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Az olvasztott csokit két részre osztjuk. Az egyik feléhez kevés tejet adunk, hogy hígabb állagú, öntetszerű csokoládéöntetet kapjunk. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.
A cukrozott tejszínhabot a csokoládéöntetre kenjük, és a tetejét szépen elsimítjuk. A maradék olvasztott csokoládéval a tejszínhab tetejét díszítjük, ízlés szerint csorgatva vagy mintázva.
A desszertet tálalás előtt hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.