A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A masszából ujjnyi vastag, kb. 10 cm hosszú rudakat sodrunk.
A rudak közepére bütyköt formázunk, majd ujj formájúra alakítjuk. Késsel barázdákat húzunk rájuk, hogy még élethűbbek legyenek. Az ujjak végére egész mandulát nyomkodunk, ez adja a köröm formáját.
Az elkészült tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kivettük a sütőből és kihűltek, a mandulát megkenjük olvasztott étcsokoládéval, így még rémisztőbb hatást érhetünk el.
Tipp
Ha szeretnénk még ijesztőbbé tenni, a csokoládéhoz keverhetünk egy kevés piros lekvárt, hogy „véres” hatást keltsen. A rudakat előre is megsüthetjük, és jól záródó dobozban pár napig frissen tarthatjuk.