Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkány ujjak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 35-40 db egész mandula (kb 5 dkg)
  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé

Elkészítése

A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A masszából ujjnyi vastag, kb. 10 cm hosszú rudakat sodrunk.

A rudak közepére bütyköt formázunk, majd ujj formájúra alakítjuk. Késsel barázdákat húzunk rájuk, hogy még élethűbbek legyenek. Az ujjak végére egész mandulát nyomkodunk, ez adja a köröm formáját.

Az elkészült tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amikor kivettük a sütőből és kihűltek, a mandulát megkenjük olvasztott étcsokoládéval, így még rémisztőbb hatást érhetünk el.

Tipp

Ha szeretnénk még ijesztőbbé tenni, a csokoládéhoz keverhetünk egy kevés piros lekvárt, hogy „véres” hatást keltsen. A rudakat előre is megsüthetjük, és jól záródó dobozban pár napig frissen tarthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/boszorkany-ujjak/