Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Boszorkánymáglya torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g fagyasztott gesztenyepüré 200 g babapiskóta 4 dl habtejszín 2 evőkanál cukor 100 g tejcsokoládé 30 g margarin kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá) 1 teáskanál rumaroma Elkészítése: Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2017.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g fagyasztott gesztenyepüré
  • 200 g babapiskóta
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 g tejcsokoládé
  • 30 g margarin
  • kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá)
  • 1 teáskanál rumaroma


Elkészítése:

Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba (én egy 26 cm tortaformába) fektetjük bele, szép sorban. Ez lesz az első réteg.

A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét, tökgyaluval.

A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.

Ugyanezt megismételjük még egyszer, a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a maradék csoki.

Másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is