Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkánymáglya torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g fagyasztott gesztenyepüré
  • 200 g babapiskóta
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 g tejcsokoládé
  • 30 g margarin
  • kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá)
  • 1 teáskanál rumaroma


Elkészítése:

Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba (én egy 26 cm tortaformába) fektetjük bele, szép sorban. Ez lesz az első réteg.

A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét, tökgyaluval.

A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.

Ugyanezt megismételjük még egyszer, a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a maradék csoki.

Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/boszorkanymaglya-torta/