Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkánypogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 20 dkg margarin

Továbbá:

  • 1 nagyobb tojás fehérje
  • 10 dkg darált dió
  • Pár ek sárgabaracklekvár


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.

A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.

Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.

Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.

Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.

170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.

[box style=”info”]Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/boszorkanypogacsa/