Elkészítése
A tejet a cukorral és a vajjal felfőzzük. Ha szirupos állagú lett, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a grízt. Jól elkeverjük, majd lefedve pár percig pihentetjük, hogy a gríz megduzzadjon.
Egy tepsit vagy tálcát fóliával kibélelünk, és kb. 2 cm vastagon belesimítjuk a masszát. Teljesen kihűtjük, majd 10 percre a fagyasztóba tesszük.
Közben gőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A megdermedt kókuszos alapot kivesszük a fagyasztóból, és leöntjük az olvasztott csokival. Ha bonbonként szeretnénk elkészíteni, a masszából darabokat formázunk, és fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokiba.
A kész édességet hűtőben dermesztjük, majd tálaljuk.
Tipp
Érdemes kisebb falatnyi darabokat formázni, mert így könnyebben bevonhatók a csokoládéval. Ha szeretjük, étcsokoládéval is készíthetjük, így intenzívebb ízt kapunk.

