A tejet a vajjal és cukorral felforraljuk, majd hozzákeverjük a grízt és a kókuszreszeléket. A masszát 20 percig hűlni hagyjuk, majd további 20 percre hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.
Benedvesített kézzel kis téglalapokat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tálra helyezünk, és a fagyasztóba tesszük, hogy ne essenek szét a csokoládé bevonásakor.
A csokoládét apró darabokra törjük, és 2-3 evőkanál olajjal alacsony hőfokon megolvasztjuk (az olaj fényessé teszi a mázat, így vízgőz használata nem szükséges). A bounty téglalapokat belemártjuk az olvasztott csokoládéba, tetejüket kókuszreszelékkel megszórjuk, majd visszatesszük a fagyasztóba hűlni.
Sztori:
Már évek óta készítek házi bounty-t, főleg, ha valakit szeretnék lenyűgözni – feltéve, hogy az első szerencsés kóstoló nem fogyasztja el az egészet egy pillanat alatt! Az otthoni édenkert íze!