Elkészítése
A lisztet a sütőporral, a margarinnal, a porcukorral, a kakaóval és a tojással összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát kettéosztjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az egyik tésztalapot egy kivajazott, közepes méretű tepsibe terítjük.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is beleforgatjuk. A kókuszos habot a tepsiben lévő tésztalapra egyenletesen rákenjük, majd a másik tésztalappal befedjük.
A süteményt előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (kb. 25-30 perc).
A sárga krémhez a tojássárgájákat simára keverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, a porcukorral habosra kevert margarinnal összedolgozzuk, hogy sima, könnyű állagú legyen.
A kihűlt sütemény tetejére rákenjük a sárga krémet, és végül tortadarával megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
