Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg kókuszreszelék 20 dkg jó minőségű ét tortabevonó 2 csomag kókuszos keksz 1 kocka (25 dkg) margarin 1 tubus sűrített tej vaníliás cukor só Elkészítése: A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni. A margarin felét felolvasztjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.04.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg jó minőségű ét tortabevonó
  • 2 csomag kókuszos keksz
  • 1 kocka (25 dkg) margarin
  • 1 tubus sűrített tej
  • vaníliás cukor


Elkészítése:

A 2 csomag kekszet még a zacskóban összetörjük, majd egy edényben tovább törjük kézzel. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb szemecskék, nem kell ledarálni.

A margarin felét felolvasztjuk, és egy jól tapadó masszává gyúrjuk össze az összetört keksszel, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.

A kókuszreszeléket összekeverjük a tubus sűrített tejjel, a vaj másik felével, amit felolvasztunk, egy csipet sóval és vanília aromával vagy cukorral. A keksz alapra nyomkodjuk szintén, és hűtőbe tesszük.

A csokival nincs más dolgunk, mint gőzfürdő felett egy kevés víz hozzáadásával felolvasztani, és a kicsit kidermedt kókusztorta tetejére öntve elegyengetni. Ha a csoki tényleg minőségi, vigyázni kell olvasztás közben, mert megéghet, illetve ha nem adunk hozzá vizet, elveszíti a nedvességtartalmát, és összeállhat a magas kakaótartalom miatt. Ezért ajánlom, hogy először az első felét olvasszuk fel a pici vízzel, majd temperálás végett adjuk hozzá a csoki másik felét a gőzről már levéve, és folyamatosan kevergetve olvasszuk el benne. Így megfelelő hőmérsékletű lesz az olvasztott csokink.

Pár óra hűtés után fogyasztható.

[box style=”info”]Én a kókuszreszelékhez adtam még 2 evőkanállal a saját karamellemből is, ami a receptjeim közt megtalálható.

A csokoládé temperálása egy nagyon jó módszer, ha tényleg ropogós csokitetőt szeretnénk! Ezt megtehetjük márványlapon is, kicsit macerásabb, mert maghőmérővel kell nézni a hőfokot, de az egyszerűbb módszer, ha az olvadt csokihoz keverjük a maradék sima csokit.

Sós mogyoróval tálaltam, nagyon jól kiegészíti a csokit és a kókuszt![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is