Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Browniek

Brownie

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, amit majd az elkészült édesség díszítésére használunk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy a víz ne legyen túl forró, csak langyos, hogy a csokoládé finoman olvadjon meg. A tojásokat a cukorral habosra verjük, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, amit majd az elkészült édesség díszítésére használunk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy a víz ne legyen túl forró, csak langyos, hogy a csokoládé finoman olvadjon meg.

A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg szép habos, levegős állagot nem kapunk. Ezután óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.

A masszát egy vajjal kikent tepsibe (kb. 40×28 cm nagyságú, 3 cm magas forma) öntjük, majd 150-170 fokon 30 percig sütjük, amíg a sütemény szépen meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.

Tálaláskor megszórhatjuk a durvára vágott mogyoróval. Ha szeretnénk, mogyoró helyett mandulát is használhatunk a díszítéshez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Amerikai Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is