Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, amit majd az elkészült édesség díszítésére használunk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy a víz ne legyen túl forró, csak langyos, hogy a csokoládé finoman olvadjon meg.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg szép habos, levegős állagot nem kapunk. Ezután óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
A masszát egy vajjal kikent tepsibe (kb. 40×28 cm nagyságú, 3 cm magas forma) öntjük, majd 150-170 fokon 30 percig sütjük, amíg a sütemény szépen meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.
Tálaláskor megszórhatjuk a durvára vágott mogyoróval. Ha szeretnénk, mogyoró helyett mandulát is használhatunk a díszítéshez.