Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg csokoládé
  • 4 db tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 rúd vanília
  • vaj (a tepsi kikenéséhez )

Elkészítése

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, amit majd az elkészült édesség díszítésére használunk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, ügyelve arra, hogy a víz ne legyen túl forró, csak langyos, hogy a csokoládé finoman olvadjon meg.

A tojásokat a cukorral habosra verjük, amíg szép habos, levegős állagot nem kapunk. Ezután óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.

A masszát egy vajjal kikent tepsibe (kb. 40×28 cm nagyságú, 3 cm magas forma) öntjük, majd 150-170 fokon 30 percig sütjük, amíg a sütemény szépen meg nem szilárdul és aranybarna nem lesz.

Tálaláskor megszórhatjuk a durvára vágott mogyoróval. Ha szeretnénk, mogyoró helyett mandulát is használhatunk a díszítéshez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/brownie-2/