Egy lábasban, nagyon alacsony hőmérsékleten összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét, hogy selymes, egynemű keveréket kapjunk. A tojásokat közben jó habosra keverjük a cukorral, hogy könnyű és levegős legyen a tészta. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, ez biztosítja a tészta megfelelő állagát.
A langyosra hűlt csokoládés keveréket a tojásos cukorhoz adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is, hogy minden szépen összeálljon. Egy kisebb tepsit sütőpapírral bélelünk, beleöntjük a masszát, és előmelegített, 170 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nem gond, ha a közepe kissé ragacsos marad, így még szaftosabb és finomabb lesz. Amint kivesszük a sütőből, azonnal rászórjuk a reszelt csokoládét, amely ráolvad a tetejére. Kihűlés után szeleteljük, és önmagában is élvezhető, de fagylalt mellé kínálva is remek választás.