Elkészítése
Tészta:
A vizet, a vajat és a kakaóport egy edényben összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. A lisztet összekeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd a forró alaphoz adjuk. Ezután belekeverjük a joghurtot, a tojásokat és a vaníliás cukrot, majd egynemű masszává keverjük.
Sütés:
A masszát egy 30*25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített, 160 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük, amíg a tészta átsül, de belül még szaftos marad.
Máz:
A vajat, a kakaóport, a joghurtot és a porcukrot a vaníliás cukorral együtt megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt, belekeverjük a durvára vágott diót. A mázat a még meleg sütemény tetejére kenjük.
Tipp:
A brownie különösen finom, ha vaníliafagylalttal vagy friss gyümölccsel tálaljuk. A dió helyett használhatunk mogyorót vagy mandulát is, hogy változatosabb legyen.

