Elkészítése
A vizet a vajjal és a kakaóval egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval. Ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a kakaós-vajas alaphoz, majd alaposan elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a masszát. Egy kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük, és előmelegített sütőben sütjük. Alsó-felső sütésnél 200°C-on, légkeverésnél pedig 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A dió kivételével az összes hozzávalót egy lábasban alacsony hőfokon megmelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzákeverjük a diót, és összeforgatjuk.
A megsült tésztát villával megszurkáljuk, hogy a mázat jobban magába szívja. A mázat egyenletesen elkenjük a tészta tetején. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

