Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brownie Amerikából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 dl víz
  • 22 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 40 dkg cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés só
  • 4 evőkanál keserű kakaó
  • 2 dl víz
  • 22 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 40 dkg cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés só
  • 4 evőkanál keserű kakaó

A tetejére

  • 12 dkg margarin
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 2 dl durvára vágott dió
  • 12 dkg margarin
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 2 dl durvára vágott dió

Elkészítése

A vizet a vajjal és a kakaóval egy lábasban felforraljuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. Közben a lisztet összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval. Ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a kakaós-vajas alaphoz, majd alaposan elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a masszát. Egy kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük, és előmelegített sütőben sütjük. Alsó-felső sütésnél 200°C-on, légkeverésnél pedig 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A dió kivételével az összes hozzávalót egy lábasban alacsony hőfokon megmelegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzákeverjük a diót, és összeforgatjuk.

A megsült tésztát villával megszurkáljuk, hogy a mázat jobban magába szívja. A mázat egyenletesen elkenjük a tészta tetején. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/brownie-amerikabol/