Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brownie cakepop recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A brownie-hoz

  • 200 g finomliszt
  • 420 g cukor
  • 180 g margarin (olvasztott)
  • 4 tojás
  • 240 g tejcsokoládé (olvasztott)
  • 50 g cukrozott kakaópor
  • 360 g tejcsokoládé (apróra tört)
  • 2 kávéskanál só
  • 2 teáskanál vanília aroma

A díszítéshez és alakhoz

  • olvasztott csokoládé
  • szórócukor vagy liofilizált gyümölcsök
  • jégkrém pálcika
  • szilikon sütiforma vagy jégkrém forma

Elkészítése

Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.

Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.

A szilikon formákat nagyon vékonyan kiolajozzuk, majd beleöntjük a brownie masszát és beleszúrjuk a pálcikákat.

Előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hagyjuk a formában hűlni.

A kihűlt sütiket szilikon formájukban 30 percre fagyasztóba tesszük, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, rácsra helyezzük, meghintjük szórócukorral/liofilizált gyümölccsel és hagyjuk a csokit rádermedni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/brownie-cakepop/