Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brownie liszt nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítése

A csokit törjük apró darabokra, és gőz fölött olvasszuk fel a vajjal együtt. Ha a csoki megolvadt, akkor vegyük le a gőzről, és keverjük bele a kakaóport is.

A tojásokat üssük bele egy másik edénybe, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra őket, miközben hozzájuk adjuk a cukrot is. A csoki masszába forgassuk bele a diót, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásos masszát is.

A brownie masszát öntsük bele egy kis tepsibe (kb. 20×25 cm), egyenletesen oszlassuk el benne, majd 180 fokon 25 perc alatt süssük meg. A brownie akkor finom, ha a teteje megkeményedik, de a közepe még lágy marad.

A brownie-t még melegen tálaljuk, esetleg kínáljunk hozzá vaníliafagyit.

Jó étvágyat!

A brownie az angol-szász kultúrában elterjedt sütemény, amely a nevét a jellegzetes barna színéről kapta. A brownie nagyon egyszerű sütemény, szinte elrontani sem lehet. A legenda szerint ráadásul a brownie receptje úgy született, hogy egy hóbortos szakács elfelejtett sütőport tenni a csoki tortába. Most azonban nem a klasszikus, hanem egy liszt nélküli brownie receptet mutatom be Önöknek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/brownie-liszt-nelkul/