Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 20 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
Elkészítése:
A cukrot 4 tojással keverjük össze robotgéppel, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük az egészet csomómentesre. Egy lábosban a darabokra tört csokit, valamint a vajat olvasszuk meg. Amikor kész, még meleg (de nem forró) állapotában lassan öntsük a cukros-tojásos-lisztes keverékhez, és keverjük simára.
Amikor ez is meg van, akkor egy kb 20*20 cm-es tepsibe vagy kör alakú csatos formába egyenletesen oszlassuk el, és 175 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig süssük.
Akkor van kész, ha megreped a teteje. Vigyázzunk, hogy ne süljön át teljesen, hanem maradjon krémes a belseje.
[box style=”info”]Az alaprecepthez én még szoktam adni egy evőkanál keserű kakaót is, hogy még inkább csokis legyen a végeredmény.[/box]