Elkészítése
A tésztához először egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokoládét, a kakaóport és a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és ehhez adjuk hozzá a langyosra hűlt csokis keveréket, majd óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket is.
Kibélelünk egy tepsit, és eloszlatjuk benne a tészta felét. Erre jön a túrós töltelék, majd beborítjuk a maradék tésztával. Miután megsült és kihűlt, elkészítjük a csokimázat: egy kis lábasban összemelegítünk 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál kakaóport és 4 evőkanál vizet, majd ezzel bevonjuk a brownie tetejét.
Ez a sütemény azért is különleges, mert ízében és állagában a túró rudira emlékeztet, ráadásul kevés lisztet tartalmaz, így lisztérzékenyek számára is ideális választás lehet.
