Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brüsszeli krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg vajas keksz
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1,5 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére csoki máz

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A pudingporokat összekeverjük a zselatinnal, majd kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk a kristálycukorral, és amikor forrni kezd, hozzáadjuk a pudingos keveréket, amit felfőzünk. Hagyjuk kihűlni a pudingot.

Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, alaposan elkeverve. Egy közepes tepsit vagy szögletes jénait kibélelünk egy sor keksszel. Erre kenjük a krém egyharmadát, majd ismét kekszsor következik, megint krém, ismét keksz és végül a maradék krém kerül a tetejére.

A csokimáz elkészítéséhez a vajat, a kakaóport, a porcukrot és egy evőkanál tejet felfőzünk. Miután levettük a tűzről, hozzákeverünk egy evőkanál lisztet, majd a mázat a sütemény tetejére simítjuk.

A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/brusszeli-kremes/