Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Buborék sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg margarin
  • kb 3-4 evőkanál tejföl (a tészta állagától függően)

Krém

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Tetejére

  • 20-25 db piskótatallér
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól nyújtható állagot kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd a tepsi hátán két lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A kihűlt pudingot fokozatosan hozzákeverjük, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk.

A krém háromnegyed részét az egyik tésztalapra kenjük, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémmel bevonjuk a sütemény tetejét.

A tetejére piskótatallérokat helyezünk, majd az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább néhány órára, hogy a rétegek összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/buborek-sutemeny/